Závěrečná voda 13. – 16.6.24

Dobrý den,

posíláme info k vodě

Termín: 13.6. – 16.6.2024

Odjezd: 13.6. v 16.30 od Kulíšku, sraz 16.00 (platí i pro děti mimo Bystřici, s výjimkou Berounských a Pražských)

Příjezd: 16.6. kolem 17.hod. ke Kulíšku, budeme cestou posílat info na FCB

Cena: 2000,- pro oddílové děti, 2200,- pro ostatní; museli jsme zvýšit kvůli cenám kempů, předpokládáme, že i tak bude voda dotována z rozpočtu oddílu

Řeka: jedeme Berounku – začínáme z tábořiště Planá – Kaceřov, máme potvrzené všechny kempy, první noc tentokrát bez chatiček ve stanech. Trasa je naplánována na denních 15 a 16 km; pokud bude počasí a chuť, sjedeme v neděli ještě dalších 5 km.

Stravování: budeme si sami vařit – snídaně, obědy i večeře. Samozřejmé je soulodění s občerstvením.

Na lodě bereme jako vždy petky s pitím.

Sušenky, vaření, ovoce a zeleninu a spol. budeme kupovat hromadně, ale pokud máte potřebu dětem něco přibalit, nebudeme se bránit. Jen prosím nebalte bábovky, dortíky apod. – musí to být něco, co se nepřilepí k něčemu jinému. Ideálně tedy kupované sušenky apod. (i když buchty na první večer …)

Po předchozích zkušenostech s sebou bereme i táborové termosky na pití, abychom v kempu nemuseli dokupovat pití ve stánku.

Zásobování: jedeme čtyři dospělí, a max. 19 dětí, čtyřmi auty. Jedno auto s námi jezdí trvale (nebo se bude převážet), veze bagáž a vaření, opět včetně velkého vařiče 😊. Ohýnek tak bude pouze pro radost … kapesné max. 200,- Kč, na zmrzku nebo pití mimo pitný režim

Povinné bezpečnostní vybavení: PLOVACÍ VESTY

Doporučujeme neoprénové ponožky – neoprenové tenké boty z Lidlu apod. nejsou vhodné. Dítě samozřejmě vezmeme na vodu i bez neoprenu.

Vybavení a oblečení další: vzhledem k tomu, že budeme bagáž převážet, tak ideálně do sportovní tašky s horním zapínáním, karimatka a spacák může být bokem (podepsané !!!):

  1. Karimatku, spacák – dejte dětem raději větší a komfortnější vybavení (pro převoz autem nemá velikost vliv) plyšáka, polštářek; pokud víte, že je dítě zimomřivé, přibalte deku (larisu) na překrytí (oddílovou nebo jinou)
  2. Samostatnou PLÁTĚNOU tašku, do které se bude balit nouzové oblečení na každý den do barelů, velikost na 1x tepláky, mikinu a 2x spodní prádlo; nutně podepsanou – lze použít pytlík na tělocvik, když byly děti malé
  3. Pláštěnku / pršiplášt – ne lehké igelitové na jedno použití, ale pevnou pláštěnku nebo pončo
  4. Pokrývku hlavy, pokud by se povedlo a chvíli svítilo slunce; případně pokrývku hlavy na večer kvůli chladu
  5. Misku na jídlo (velikosti ešusu, ale lépe se myje), velkou lžíci, ostrý nůž (s pojistkou nebo v pouzdře), hrníček (ideálně termo)
  6. Boty: přes den kroksy, nebo sandále do vody – musí se do nich vejít s neoprenem, na večer botasky (2x, nebo druhé boty trekové apod., obecně dvoje suché boty)
  7. Oblečení: 4x kompletní sadu spodního prádla včetně triček; 3x komplet = mikina, tepláky (staré džíny apod.) – dvě sady pojedou autem, dvě sady pojedou na lodi – viz bod 2; 5x ponožky (teplé); teplou mikinu nebo teplou bundu na večer – musí se vejít přes předchozí mikinu. Nedávejte, prosím, dětem drahé outdoorové oblečení – mohou ho utopit nebo zničit.
  8. Hygienické potřeby: kartáček na zuby, pastu, ručník – MALÝ A VELKÝ, malé balení sprchového gelu; dále hřeben, malování, voňavky, laky na nehty atd. dle vlastního uvážení 😊
  9. Svítilnu, opalovací krém, repelent !
  10. Hudební nástroje
  11. Prázdnou igelitku na mokré oblečení
  12. Plavky, ideálně rychleschnoucí kraťasy apod.😊
  13. Dobrou náladu a zdraví, kinedryl na cestu, případně léky na alergii apod.

O co se není třeba starat, je zajištěno:

  • Doprava dětí i lodí z a ke Kulíšku
  • Lodě a pádla, barely
  • Jídlo a pití po celou dobu, včetně vaření a vybavení
  • Stany – máme oddílové, pokud bude přát počasí, můžeme spát i pod širákem 😊

Podsedáky do auta, kdo ještě potřebuje !!! Omluvenky ve škole jednotlivě – hromadně neřešíme !

Pozn. k řece – Berounka v těchto místech teče velmi příjemně, cestou máme několik jezů, některé jsou i sjízdné.

MOBILY JSOU DO 15 LET NA VODĚ ZAKÁZANÉ, U OSTATNÍCH NAD 15 LET BUDOU V OMEZENÉM REŽIMU. BUDEME PRŮBĚŽNĚ DÁVAT INFORMACE NA FCB, VČETNĚ FOTEK. POKUD BUDE NĚJAKÁ KRIZE, BUDEME VOLAT Z MOBILŮ VEDOUCÍCH. VODA JE SKUTEČNÁ, NE VIRTUÁLNÍ.

POZN. VODA JE PŘEDNOSTNĚ PRO ODDÍLOVÉ DĚTI, NABÍZÍME ALE TENTOKRÁT OMEZENÝ POČET DĚTEM, KTERÉ S NÁMI JEZDÍ NA VODU NEBO NA TÁBOR. TAKTÉŽ NABÍZÍME MOŽNOST I BÝVALÝM ČLENŮM ODDÍLU.

PŘIHLÁŠKY PROSÍME NEJPOZDĚJI DO 10.6. POUZE NA MAIL: VTOBYSTRICE@GMAIL.COM.

POKUD SE NĚKDO NEOZVE, BEREME, ŽE NEJEDE. VZHLEDEM K SOUČASNÉ SITUACI NA ŘEKÁCH BUDEME UPŘESŇOVAT, ZDA VODA VŮBEC BUDE. ZA POVODŇOVÉHO STAVU URČITĚ NEPOJEDEME!


Přejít nahoru