výlet „Do neznáma“ 20. – 22.5.22

Vážení rodiče, milé děti,

výlet „Do neznáma“ se uskuteční dle plánu o víkendu 20.5. – 22.5.2022.

Obecně k výletu: děti se možná předem domluví, kam pojedeme. V každém případě je ale celý výlet v jejich režii – vedoucí jsou tentokrát jen jako bezpečnostní doprovod. Obsah celého výletu, směr, trasy, přespání, stravování atd. jsou výhradně na dětech. My je pouze usměrníme, pokud by jejich nápady byly nereálné nebo nebezpečné.

Uvidíme, nakolik jsou děti schopné si vymyslet program i cestu, třeba pochopí, že i cesta je cíl …

Odjezd: sraz u Kulíšku na parkovišti v pátek v 15:45, odchod na nádraží v 16:00; vše si nesou děti na zádech.

Návrat: předpoklad v neděli kolem 18:00 do Bystřice, dáme předem vědět na fcb

Doprava: předpokládáme odjezd vlakem (nebo díky výluce busem), podle toho, kam se děti domluví – nebo si to na místě odhlasují …

Ubytování: tak to bychom také rádi věděli …

Stravování: pokud se zadaří, můžeme si v sobotu i v neděli dojít někam na oběd do hospůdky; je ale nutné počítat s tím, že děti vyberou trasu, kde žádná civilizace nebude …

Může nastat situace, že si budeme muset sami vařit a nebude možnost zajít do restaurace; v dnešních podmínkách ale také můžeme přespávat v místech, kde nebudeme moct rozdělat oheň; bereme s sebou sice jeden hrnec na menší vaření (plyn nebereme a nedávejte, prosím, dětem žádné vařiče s sebou), ale spíše počítejte s tím, že jediná možnost vaření bude naše dřívková konvice – tzn. jídlo na zalití do hrnečku – polévky, hotová jídla na zalití apod.

Dejte tedy dětem jídlo na celý víkend (2x večere, oběd i snídaně), které se nezkazí – paštiky, chléb, tvrdý salám, tvrdý sýr, nutelu, sušenky apod. – ale stále mějte, prosím, na paměti, že to dítě musí celý víkend nést na zádech!

Oblečení: podle počasí (i pokrývka hlavy), na převlečení spodní prádlo, určitě jedny suché ponožky navíc a tričko, zbytek dle uvážení rodičů – počítejte ale s tím, že si vše děti potáhnou na zádech!

Povinná výbava:

  • batoh, do kterého se vejde vše – nic nelze mít v ruce nebo v další tašce !
  • svítilna – ideálně čelovka, reflexní páska 2x
  • deka (tenká) nebo celta, karimatka (váha/velikost!!), spacák
  • termohrníček, lžíce, ostrý nůž, případně malá lžička, malá utěrka
  • pláštěnka/pončo – i přes batoh, případně batoh, který přežije deštík
  • láhev s pitím + láhev vody 0,75ltr na vaření

Kdo nebyl na horách, přineste k odjezdu, prosím, platnou kartičku zdravotního pojištění, znovu si nafotíme.

Cena: nevybíráme nic, dejte, prosím, dětem s sebou cca. 700,- Kč na dopravu a případné dva obědy; případné nákupy povolíme cestou výhradně na doplnění pití – žádné pamlsky.

Mobily jsou jako obvykle zakázané!

Závazné přihlášky požádáme nejpozději do středy 18.5. do 18:00 večer výhradně mailem na vtobystrice@gmail.com. Pokud Vaše dítě nejede, pošlete informaci, prosím, také!

Akce se týká výhradně dětí z oddílu.


Přejít nahoru